Nyheter
0

Var med i en arkeologisk utgrävning

Kom och delta i en arkeologisk undersökning av ditt närområde! Har du drömt om att få vara med och gräva fram spännande fynd från förr? Nu har du chansen att få känna på hur det är att vara ”amatörarkeolog”!

Den 13 maj är alla intresserade välkomna att delta i en arkeologisk undersökning för att få veta mer om delar av Centrala Hisingens historia och framtid. Den samtidsarkeologiska undersökningen genomförs på grönytan, i korsningen Färgfabriksgatan och Deltavägen på Backaplan.

– Genom att tillsammans gräva i platsens närliggande förflutna skapar och återskapar vi berättelser, till nytta för området idag, säger Pernilla Hallberg, verksamhetsansvarig på Fastighetsägare Centrala Hisingen, FCH, som arrangerar undersökningen.

Under guidning av arkeologerna Andreas Antelid och Benjamin Grahn samtalar vi om lokal historia och skapar berättelser utifrån våra minnen och fynden vi hittar.

– Dra på dig arbetsbyxorna och var med och gräv fram intressanta fynd, dela med dig av dina minnen från svunna tider över en kopp kaffe – eller titta bara förbi på en fika!

Välkommen till Backaplan, och korsningen Färgfabriksgatan-Deltavägen, lördag 13 maj, klockan 10-15. Alla är välkomna, både unga och gamla – vi bjuder på fika!

Plats Grönytan i korsningen Färgfabriksgatan och Deltavägen på Backaplan

Mer information Pernilla Hallberg, FCH 0706-020202

 

Dela detta inlägg:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • pinterest

Skriven av Lasse

There are 0 comments

Lämna en kommentar

Want to express your opinion?
Leave a reply!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *