Nyheter
0

” Någon att tala med ”

”Någon att tala med” är en branch av Samaritans som är ett världsomfattande nätverk av telefonjourer, byggdes upp i England under 50-talet för att ställa upp för människor som i sin nöd funderade på att begå självmord, men även andra problem som t.ex. sjukdomar och ensamhet. Idag handlar det mest om ensamhet eftersom det dykt upp andra jourer som specialiserat sig på självmordsproblemet. För mer info om oss och vad vi gör, vänligen besök: natm.nu ”Någon att tala med” som existerar anonymt har funnits i över 40 år i Göteborg (det enda i Sverige) för att hjälpa utsatta människor i akut nöd eller i långvarig livskris genom att lyssna på dem och låta dem prata av sig.

Sedan starten 1976 har vi stött tusentals människor som ringt in anonymt. Jul är den tid då många ensamma människor känner sig speciellt utsatta och hamnar i kris p.g.a. ensamhet och känslan av övergivenhet. ”Någon att tala med” har funnits genom en enorm insats av volontärer och fram till två år sedan klarat sig ekonomiskt genom bidrag från kommunen, fonder och stiftelser.

Dessa pengar har gått till lokalhyra, annonser, rekrytera nya volontärer, telefonkostnader och operationella kostnader. Tyvärr upphörde dessa bidrag p.g.a. omprioriteringar från bl.a. kommunen. Nu är ”Någon att tala med” allvarligt hotad av nedläggning. Vi har under två års tid sparat så mycket vi kan. Hade vi inte fått låna en liten lokal hade jouren redan varit nedlagd.

Vårt mål är att få ihop 90 000 kr innan julafton genom donationer och Crowdfunding för att kunna finnas till för de behövande under den festliga högtiden för oss andra. Vi vädjar om din hjälp och bidrag omgående. Varje donation, stor eller liten, räknas och möjliggör att vi kan hålla igång jouren. Vi behöver din hjälp oavsett om du är privatperson, företag eller förening. Ett bidrag möjliggör en GOD JUL även till behövande medmänniskor i vårt samhälle. Vi önskar er en God Jul och hoppas att ni vill hjälpa oss!

Pengarna kan sättas in på ”Någon att tala med” Plusgirokonto: 33 21 96 – 5 För donationer från utlandet – bankdetaljer: IBAN: SE709500 009960 4203321965 BIK (SWIFT): NDEASESS.

Om ni har frågor kontakta oss gärna via mail: kontakt@natm.nu Tack för ditt bidrag!

 

Dela detta inlägg:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • pinterest

Skriven av Lasse

There are 0 comments

Lämna en kommentar

Want to express your opinion?
Leave a reply!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *