Kultur och historia
0

Biblioteket på Kyrkbytorget återinvigs

Lördagen den 17 december återinvigs biblioteket i Kyrkbyn på Hisingen. I år är det 60 år sedan Kyrkbyns bibliotek öppnades och lagom till firandet har biblioteket renoverats med sin historia och stil från 50-talet bevarad. Invigningen bjuder bland annat på livemusik från 50- och 60-talen, barnteater, tal, en brassensemble och mycket mer.

Program invigning, 50-talstema & 60-års firande av Kyrkbyns bibliotek Alla som kommer i 50-talskläder är med i ett boklotteri!

Konferencier under dagen: Kristian Wedel

Plats: Kyrkbyns bibliotek, Kyrkbytorget 4

11:00 Invigning av nyrenoverade Kyrkbyns bibliotek! Bandet klipps av Mariya Voyvodova, Kommunalråd (S) från Göteborg med särskilt ansvar för kultur, mänskliga rättigheter och ungdom. Tal av Anna Rosengren, Kulturförvaltningens chef och Håkan Hallengren, Lundby stadsdelsnämnds ordförande. Brassensemble från Kultur¬skolan Hisingen spelar.

12:00 Tonsättaren Fredrik Hagstedt läser poesi

12:30 Information om nya Träffpunkten i Kyrkbyn

12:45 Line dance av Vinga Yellow Rockers på Kyrkbytorget

13:00 Barnteater

14:30 Retrobandet Still young and beautiful spelar pop och rock från 50- och 60-talen.

Under dagen: Grillad korv från Egnahemsföreningen utanför biblioteket – gratis och så länge det räcker. Lundby hembygdsförening är på plats. Biblioteket ordnar en bokförsäljning från ”En bok för alla” och spel, pussel med mera med bilderboksanknytning.

 

Dela detta inlägg:
  • googleplus
  • linkedin
  • tumblr
  • pinterest

Skriven av Lasse

Det finns 0 kommentarer

Lämna en kommentar

Har du en fråga eller en åsikt?
Lämna gärna en kommentar nedan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *