Grönområden
8

Svarte Mosse

Svarte Mosse är ett trevligt naturområde att vistas i som man gillar promenera och ha fikakorgen med sig kanske eller springa på ett utav många mottionsspår som finns på Svarte Mosse. Det finns djur och växter att titta på om man gillar detta. Det finns mycket att utforska i Svarte Mosse så det är att rekommendera att bege sig dit en dag och njuta av naturen. Sedan finns det i området en gammal fornborg från år 500 Stora Vette fornborg.

Vill man veta mera om olika spår som man kan jogga/springa i Svarte Mosse klicka på pdf-länken Sparkarta_SvarteMosse . För att komma till Svarte Mosse så kan man kliva av på hållplatserna Temperaturgatan eller Väderilsgatan.

Klicka på pdf-länken Svarte Mosse om du vill veta mer om just Svarte Mosse

Dela detta inlägg:
 • googleplus
 • linkedin
 • tumblr
 • pinterest

Skriven av Lasse

Det finns 8 kommentarer

 • Lasse skriver:

  Man kan antingen kliva av spårvagnen på Väderilsgatan eller Temperaturgatan för att komma till Svarte Mosse.Det är ett stort naturområde där man kan springa,promenera eller cykla.Det skall finnas orienteringstavla i anslutning till naturområdet.

 • Varje söndag fr kl 12 serveras kaffe med våffla i Friluftsfrämjandets stuga i Temperaturens parklek. Du hittar oss vid slutet av Temperaturgatan och ligger i direkt anslutning till Svarte Mosse friluftsområde. Vi har även utomhusgrill som är öppen för alla att nyttja. Ta dock med egen kol1

 • Nu har vi bytt ut alla skyltar längs naturstigarna i Svarte Mosse Friluftsområde.
  Den kortaste finns i söder och nås lättast från Väderlekstorget. Den norra är drygt 4 km och startar vi d Minigolfen och går söderut.

 • Margareta Sjöholm skriver:

  I Svarte mosse friluftsområde finns möjlighte till många olika aktiviteter. Redan vid ingången till den södra delen hitta ni Södra Biskopsgårdens naturstig, fälj skyltarna runt stigen och inhämta mycket kunskap om natur och djurlivet. Här hitta ni även en träningsslina på 3,5 kilomter markerad med lila punkter. Här finns också ett uteklassrum med grillplats.Går ni in i området från den norra delen (Länsmansgården) finner ni maotionscentralen, boulebanor, tennisbanor och minigolf. Här startar den andra naturstigen, runt denna stig kan ni även gå med både rullstolar och barnvagnar. För er som vill både leka, sola duscha ,grilla mm är ni välkomna in på mitten av friluftsområdet ( Friskväderstorget, Flygvädersgatan). Här finns en ny naturlekplats med både balansgång, höja klätterställningar och hängplats. Vill du ta en dig en promenad eller springträna finns det flera olika slingor. Runt Svarte mosse sjön kan du även promenra med både rullstol och barnvagn.

 • Kristina skriver:

  Va i Svarte Mosse i dag, men förstår fortf ej va S:A stigen går. Gick av vid Mildvg. Så kom ja till rekreationsomr. Vet att N:A går från golfb nära motionsc men inga skyltar om den S:A. Gick flera km men kom bara tillb.
  Tacksam för svar.

  • Lasse skriver:

   Hej.När det gäller skyltningen och skyltar får man lov att höra av sig till Natur & Parkförvaltningen.

 • Kristina skriver:

  Tack Lasse. Fint o vandra där ute.

 • Lena O skriver:

  Hur hittar man röset vid Stora Vette, som markerade gräns mot Norge förr?

 • Lämna en kommentar

  Har du en fråga eller en åsikt?
  Lämna gärna en kommentar nedan!

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *